söndag 29 maj 2011

Morsdagfirande hos lilla mamma!


Att komma ut till mina föräldrars ställe, särskillt när man jobbat natt, är en lisa för själen! Trollet har haft sin plats vid jordkällaren så länge jag kan minnas. Det är nog bara "peruken" och kepsen som då och då byts ut.

 

Det är så otroligt vackert över sjön. Tyvärr hade jag bara med mig mobilen så kvaliteten på korten är därefter.




Trots lilla mammas ständiga förmaningar om att ha solen i ryggen när jag tar kort så gjorde precis tvärt om, såklart=)





Ha en trevlig morsdag!
/Jenny

fredag 27 maj 2011

Renoveringen av badrummet tar fart - eldragning och leveranser


Fem lager tapeter var det innan timmerväggen kom i dager. Den mörka är den andra i ordningen från timmerväggen. Jag har sparat en bit från varje tapet för att rama in. Kan vara kul att bevara!


Det är lite spännande när man håller på att riva för man vet aldrig vad man hittar bakom tapeter och i väggar. Vi har hittat allt från gamla tidningar, signaturer och kärleksmeddelanden under våran framfart. I det framtida badrummet var det bara denna lilla lapp som vi fann.


I nuvarande skick är det svårt att se att detta kommer att bli ett fint och modernt badrum. Paniken kommer då och då men målbilden är klar. Målbilden = vitt kakel på väggarna, svart/vitt marockanskt golv med värmeslingor, svart badrumsinredning från Vedum (louis), en liten gammal kamin för myspys, ett vitt gjutjärnsbadkar på tassar från Qvesarums byggnadsvård och en kristallplafond i taket. Mycket svårt att föreställa sig på bilden men så ska det bli!




Ja nu jäklar känns det som det börjar hända saker.  De trevliga elkillarna från Grenna Eltjänst kom idag och drog den förberedande elen! Nästa moment är snickaren som ska bygga vägg, räta tak och golv samt vvs som ska göra avlopp,


Tajmingen kunde väl knappast varit bättre. En kvart innan elektrikerna var på plats kom Schenker med 122 kg badrumsinredning som vi tillsvidare stuvat in i matrummet. Det blir lite kaos en period men det får vi leva med. Resultatet blir förhoppningsvis bra. Nu väntar vi bara på badkaret och golvteglet från Qvesarums byggnadsvård - sen är det mesta på plats!


Ha en trevlig helg!

/Jenny




torsdag 26 maj 2011

Nyförälskad!


Nu har kärleken slagit till igen! Tulpaner, tulpaner, tulpaner är min nya kärlek. I alla färger, former och höjder. Att jag inte sett detta förut?





En gammal kärlek som aldrig rostar är äppelblom




Kärleken till örter och kryddväxter växer sig starkare för varje år. I den gamla träbingen på verandan samsas ananassalvia, timjan, rosmarin, grön salvia och pepparmintspelargon.




Ha en riktigt bra dag!

/Jenny

tisdag 24 maj 2011

Mia, Tina och Max på besök!


En ledig tisdag känns verkligen som en lyx ibland. Lediga dagar mitt i veckan är fördelen när man jobbar oregelbundet och ger utrymme till härliga besök! Idag hade jag besök av mina vackra systerdöttrar, Mia och Martina, samt Mias lilla pojk Max. Max gillade verkligen kackelmaffian men höll sig på behörigt avstånd på andra sidan stängslet - förståndig pojk!


Mia och Tina däremot passade på att ge kackelmaffian lite majs - något de är hysteriskt glada i - milt uttryckt;)

Senare på kvällen satt jag och Tina och bollade tankar och idéer kring Tinas tenta. Om gamla moster skapade förvirring eller klarhet återstår att se! Trevligt var det iallafall.

torsdag 19 maj 2011

Fallfärdigt uthus blir ett hönshus

När vi flyttade till Åkersdal  i november 2008 var vi på det klara med att vi självklart skulle ha höns -  för det ska man tydligen ha när man bor på landet;) I somras kom maken på den briljanta idén att lägga allt annat åt sidan, dvs. nödvändiga reperationer med huset, för att göra ett annat lite roligare projekt. Sagt och gjort gav vi oss på den del av uthuslängan som inte var helt raserad och satte igång med arbetet...

...och mycket jobb blev det - dammet och spånet yrde och en ny vägg fick byggas om och asbesttaket avlägnades och ersattes med det gamla takteglet som legat på boningshuset tidigare. Vi satt även in ett extra fönster som vi hittade i ladan så att hönsen skulle få lite mer ljus. Under renoveringen hittade vi en notering om att uthuset byggts upp på sin nuvarande plats 1920.


Efter några månader anlände till slut våran efterlängtade hönsflock, "kackelmaffian", och det verkar trivas bra hos oss i det gamla uthuset;) Valet av höns föll på en svensk gammal lantras, hedemorahöns, bla därför att de är anpassade till ett svenskt klimat och genom historien utvecklad god motståndkraft till sjukdomar. Vi valde att bli genbank för att kunna medverka till att bevara dessa goingar. De goda  äggen får vi på köpet. Känns befriande härligt att med gott samvete äta ägg som kommer från höns man vet har ett bra liv. Ett äkta hönsliv helt enkelt!


Wilda Tilda har hittat sin favoritplats utanför hönshuset - i lä och i full sol då trivs hon som bäst. Hon är inte dum den vovven;) Timret var illa åtgånget på sina ställen och därför valde vi att klä in huset i panel. "Krubban" i gjutjärn hittade vi halvt nedgräven vid ladan. Man kan tydligen göra små fynd både här och där;)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...