söndag 31 juli 2011

Gränna"fynd" och insynsskydd=)


Som sagt, jag passade ju på att "fynda" lite då vi var i Gränna häromdagen! Jag har ju en liten passion för örter och hittade världen sötaste krona att torka örterna på. Nu hänger troligtvis sista skörden av citrontimjan på tork, sedan ska de få gå i blom som de vill. I vinter tänkte jag att det skulle bli fint att hänga ljushållare på krokarna.



Trots att vi bor på landet känns det skönt att ha lite insynsskydd till badrummet. Jag har väl inte rätta handlaget för det var inte helt enkelt att få dessa på plats utan små bubblor här och där. Det syns som tur är inte från insidan och jag får väl låta bli att titta från utsidan helt enkelt=)


Det som blev över satt jag dit på en cylindervas som jag hade. Det syns inte på bilden men det blev riktigt fint när ljuset är tänt.

Önskar alla en bra söndag!

/Jenny

lördag 30 juli 2011

Födelsedagsfirande hos mor & far =)


Jag fortsätter på temat med försenade högtidsdagar... Mamma och pappa bjöd idag på middag med anledning av att jag fyllt år - i maj! Det har helt enkelt inte blivit av tidigare och det är ju inte helt dumt att sprida ut trevligheter lite då och då=)


Mina föräldrars lantställe ligger bedövande vackert precis vid vattnet.


Och den charmigaste murade grillen har jag faktiskt aldrig använt! 


Däremot har jag sedan barnsben plockat sten i grustaget som ligger strax intill. Otroligt att det kan finnas så många olika sorters stenar - i alla former, färger och storlekar.


På menyn stod kantarellpajer till förrätt, mammas köttbullar, potatis, lingon och brunsås till huvudrätt samt äppelpaj till efterrätt. Kan det bli smarrigare än så? Inte om jag får bestämma iallafall!


Syrran och jag fick dela på denna bytta kantareller som pappa plockat och rensat. Finns visst hur mycket kantareller som helst i år så det är väl bara att ge sig ut själv i skogen och leta.


Ha det så bra!

/Jenny

torsdag 28 juli 2011

Försenad bröllopsdag i Gränna


Älsklingen och jag hade våran bröllopsdag för 14 dagar sedan men båda två glömde bort detta mycket viktiga datum! När vi nu äntligen kom på att vi faktiskt varit gifta i 4 år slog vi på stortoch drog till med en mycket trevlig dagstripp till Gränna=) Vi tillbringade nämligen bröllopsnatten på Gyllene Uttern.


 Vädret var väl kanske inte på topp men Gränna är en fantastiskt mysig liten stad på sommaren med alla roliga affärer (visar fynden en annan gång) och Röttle är alltid sagolikt vackert oavsett årstid.

Efter Gränna kom vardagen i kapp och vi åkte vidare till Byggmax och köpte dörrfoder. Någon måtta får det va på utsvävningarna!!!

Ha en bra dag!

/Jenny

tisdag 26 juli 2011

Smultron, kattmynta och vinbärsprinsen...


I dag har jag roat mig med att plantera ut mina mkt. små frösådda smultronplantor. Enligt påsen ska det bli röda och vita smultron. Förra året sådde vi månadssmultron och de har vuxit sig rejält stora på ett år så jag hoppas att även dessa små ska klara sig.


Under tiden rockade katterna loss bland kattmyntan. Det måste vara något oerhört förföriskt med denna växt=)



Lille vinbärsprinsen Max som hälsade på sin gammelmoster är heligt galen i rödavinbär. Mumsigt värre=)

Ha det så bra!

/Jenny

måndag 25 juli 2011

Växtkraft


Den här sötisen har lyckats med bedriften att få "fotfäste" i springan till blomsterlådan.


Ha en bra dag!

/Jenny

söndag 24 juli 2011

Stora fixaredagen


Mellan regnskurarna fixar älsklingen till nästa sektion till örtagården/köksträdgården. Egentligen skulle vi gjort färdigt i vår man jag fick den briljanta (!?!) idén att flytta hela härligheten 150 m vilket innebar ett väldigt flyttande av ca 10 kubikmeter jord och massa örter och kryddor! Konsekvensen av detta blev bla att
 alla grönsaker kom för sent i jorden så det återstår att se om de orkar kämpa färdigt. När allt är färdigt kommer örtagården att vara ca 100 m2.


Själv har jag hållit mig inomhus och målat lillhallen. Behövs nog bara en strykning till innan åtminstone panelen är klar.



Vi har även fått celebert besök av den här lille charmören. Visst är han söt!




Ha det så bra!

/Jenny

lördag 23 juli 2011

Hjältarna i Norge



Idag finns det nog ingen som inte tänker med empati och kärlek på våra grannar i Norge och den fruktansvärda ondska någon eller några utsatt dem för.

Ett ljus i all denna tragedi är alla de hjältar som utan baktankar ställer upp för sina medmänniskor i ord, tanke och handling. De hjältar som riskerat sitt eget liv för att rädda någon annans liv. De fantastiska yrkesmän (räddningspersonal, polis mm) som lägger sina egna känslor åt sidan för att kunna hjälpa.

Det gör mig gott att tänka att den absoluta majoriteten av alla människor trots allt är goda och ställer upp för sina medmänniskor när de behöver det som bäst.

Kramar och tankar från mig till Norge!

torsdag 21 juli 2011

Stora bakaredagen


Av någon besynnerlig anledning kände jag mig väldigt husligt lagd i dag när jag vaknade - semesterkänsla kanske?

Denna sällan förekommande "huslighet" resulterade i mina favoritbröd, två limpor rågbröd, havrekakor med vit chocklad samt chokladkolapaj med röda vinbär.

Ambitionen var att baka skorpor och göra krusbärsmarmelad oxå men nån måtta får det vara på husligheten. Det finns ju en dag i morgon oxå=)

Ha det så gott!

/Jenny

onsdag 20 juli 2011

Lavendelkrans


För några dagar sedan hittade jag en så vacker bild av en lavendelkrans på bloggen Lisas torp och blev inspirerad av att försöka göra en själv. Kanske inte lika jämn och fin men å andra sidan är det inte så mycket som är rakt i vårat gamla torp så den får duga =)








Jaha - det här var således "underverket" ur alla dess vinklar & vrån=)


Ha en bra kväll!

/Jenny

tisdag 19 juli 2011

Kryddig hallrenovering


Så var det dags att påbörja renoveringen av "lillhallen" som kommit till utanför det nya badrummet. Det är en lite "smytt" där luftvärmepumpen sitter och där jag kommer att ställa ett skåp att förvara sänglinne och handdukar i. Tanken är att lillhallen kommer att bli en förlängning av den riktiga hallen så golv och panel kommer att bli detsamma.


Eftersom solen varit framme en hel del idag var det dags att skörda lite nya kryddor att hänga på tork. Det är en härlig känsla att kunna skörda sina egna kryddor=)


Inte bara kryddor mår väl av sol. Wilda Tilda är en soldyrkare av rang. Hon kan ligga hur länge som helst i solen och bara njuta - helst på mjukt underlag förstås =)

Ha en bra dag!

/Jenny

måndag 18 juli 2011

Avkopplande bad - tja inte särskilt om sanningen ska fram!


Jaha - då var det dags för det avkopplande badet trodde jag! Egentligen borde jag ha lärt mig vid det här laget att alltid stänga dörren annars är risken mycket stor att någon kissemiss eller vovve  har hunnit parkera sig i badrummet=)

Och mycket riktigt. Idag var det Tindra som passade på och vem har hjärta att slänga ut henne - inte jag i alla fall. Så det avkopplande badet fick sina små avbrott av kattklor som fångade mina smäckra tår varje gång de närmade sig vattenytan. Lite smärtsamt mellan varven kan jag lova, men Tindra såg i alla fall nöjd och glad ut!

Kram på Er!

/Jenny





söndag 17 juli 2011

Och regnet det bara öser ned...

Som tur är så var det en fantastisk sommarkväll i går.


Allt blir extra fint i kvällssol. De röda vinbären ser ut som smycken...



Till och med avloppet med miljardes miljarders tistalar blir fin.





Men en regnig dag som denna är det skönast att bara hålla sig inne och hoppas att vädret blir bättre imorgon=)


Ha en bra söndag!

/Jenny

lördag 16 juli 2011

Semester - I like!!!


Semester, sol och fynd på Ikea. Kan det börja bättre=) Solstolarna fyndade vi för 399kr - inte illa alls! 


Dynor ingick tyvärr inte men jag ska försöka slå världen med häpnad och sy något själv!


Här ska maken och jag tillbringa första semesterkvällen med grillad fläskfilé, vitlöksbaguette och någon öl och bara njuta!



Ha en riktigt trevlig kväll!

/Jenny



söndag 10 juli 2011

Stallqvarn


I dag kom maken på den briljanta idén att ta en tur till Stallqvarn. Jag bara älskar att åka dit - gammalt och nytt i en salig charmig röra. Man skulle kunna gå där en hel dag och ändå inte upptäcka allt.


Och jajemen! Självklart kom vi inte hem tomhänta. En fin gammal korg samt två nya glasflaskor som ska fyllas med saft av härliga solsöta jordgubbar som Jöjje gått för att plocka hos Ljungdals =)
200 kr för korgen och 35 kr st för flaskorna - helt ok faktiskt. Vad jag ska använda korgen till har jag inte bestämt än - tips mottages tacksamt! 



Ha en bra dag!

/Jenny

torsdag 7 juli 2011

Det nya badrummet - smygpremiär=)

Eftersom badrummet varit en liten följetong tänkte jag visa några bilder av det ännu inte helt färdiga badrummet.


Det nya badrummet står färdigt - skulle man önska - men den viktiga detaljen som vattendragning och avlopp saknas fortfarande!



Hantverkarna vi anlitade för badrummet samordnade allt perfekt med snickare, elektriker, tätskikt och kakling. Precis allt klaffade som det skulle. En stor eloge till Citygolv i Jönköping för detta. Våran bekant, rörmokaren, har dock inte haft tid så nu har badrummet i princip stått färdigt sedan midsommar.... Visst är det ironiskt!


Nåväl - vi sitter ju inte i sjön precis men det ska bli förbannat härligt när allt är klart!


Ha det så bra!

/Jenny

tisdag 5 juli 2011

Marodörerna i köksträdgården!


Marodörerna i köksträdgården hos oss består av katterna Saga och Tindra samt vovven Wilda Tilda. Katterna fullkomligt älskar att uträtta sina behov i sålådorna. Mina hyfsat (nåja) raka rader med grödor får ett mer kreativt uttryck då de varit där och krafsat.

Som grädde på moset älskar Wilda Tilda kattskit! För henne är detta den kuliminariska höjdpunkten. Passar man inte på henne så hittar man henne stående mitt i lådorna ivrigt tuggande på detta goda =)


Ha det så bra!

/Jenny

lördag 2 juli 2011

Rosens dag på rosariet i Jönköping


Idag var det rosens dag på Rosariet och jag tror nästan att alla rosor var i blom!



Rosor i alla dess färger, former och dofter...




På höjden i vackra portaler...




...och slingrandes upp i träden!



Fick även veta att vår ros på åkern i vardagligt tal kallades "dassros" (Alba Maxima) då det förr var mycket vanligt att vid torpen plantera rosen vid utedasset för att på så vis blanda upp skitlukten med rosdoft! I modern tappning får man väl plocka in en kvist att ha i badrummet de få veckor rosen är i blom=)


Kram från mig!

/Jenny




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...