lördag 29 oktober 2011

Varför så många tuppar!!!


En av sötisarna som snart ska bort om han inte blir en av dem vi behåller...


Golaren Galman har fullt upp med både ungtuppar & sin damer...


Damerna i fråga tar det hela med ro..

Att hälften av kycklingar som kläcks blir tuppar är ju ingen nyhet men jag gillar det inte alls! Man hinner ju fästa sig vid de små liven och det finns ju en gräns för hur många tuppar man kan ha... Just nu har Golaren Galman 4 stycken 5 månaders ungtuppar + tre stycken 2 månaders som vimsar omkring bland alla hönsdamer. Så smärtgränsen är sedan länge nådd. De som inte går att sälja får vi slakta men eftersom vi inte gjort det innan så känns det lite sisådär. Samtidigt är det ju fantastiskt att kunna ta tillvara köttet och äta tupp som man vet har haft ett riktigt hönsliv.


/Jenny

Tack för alla kommenterar som värmer så gott!!! Datorn har fått hjärnsläpp och jag på den så mina besök hos alla era fantastiska härliga bloggar har varit alltför få.

4 kommentarer:

 1. Helt underbara bilder på underbara tuppar!!!

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det sorgligt att det inte bir flest höns av äggen;) Jag kan inte tänka mig att äta upp tuppisarna heller, fast man borde göra det om man ändå måste ha ihjäl dem. Men de känns för personliga, men man kanske lär sig nån gång. Snygg han är Golaren Galman!

  SvaraRadera
 3. Åh hoppas du hittar hem till dina fina tuppar!!!

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra tuppar, har ni många höns? Härligt med egna goda ägg!

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du har tid att skriva en liten hälsning! Har du ingen egen blogg väljer du anonym i listan nedan. Ha en bra dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...