söndag 28 augusti 2011

En porlande bäck i källaren eller bara en jäkla massa vatten!


Från början hade vårt torp en vanlig torpargrund men för ca 50 år sedan byggde någon en källare under hela huset. Mitt i källaren är ett otroligt stort fundament av sten som våra två murstockar vilar på.


I april 2010 dränerade vi runt huset och det har blivit betydligt bättre men det är fortfarande mycket fukt. Det porlar av vatten hela tiden i dräneringsrören. Firman som utförde dräneringen var här igår och tittade på härligheten. Tydligen är det så att det troligen är en vattenåder (typiskt) som trycker på under stenfundamentet och pressar upp vatten vid fundamentet. Rekommendationen var att bila upp ett spår vid fundamentet och lägga i dräneringsrör och grus och leda ut detta till dräneringsrören på utsidan.


Detta har älsklingen påbörjat idag och av det spår han fått upp porlar det som den värsta bäck. Men vi får väl välja att se det som att det kommer att bli bra när slitgörat är gjort och har vi tur så räcker det att göra en "ränna" i källan där vattnet leds ut - men som sagt då ska vi ha tur! (och det har man ju ibland)

/Jenny

2 kommentarer:

 1. Hej Där!

  Nä men fy vilket projekt!
  Först hade ni ebb i brunnen och nu har ni flod under huset!...Hoppas det löser sig!
  Blir lyrisk av alla dina fina trädgårdsbilder!
  Till våren lära jag nog ta till experthjälp av dig när det ska förnyas!
  Du kan verkligen trädgård!
  Hur går det på nya jobbet då?

  Ha en härlig kväll!
  Kramkram

  SvaraRadera
 2. Jag har sån lust att skriva, angående porlandet under huset:

  Ta inte bort det, se det som en naturresurs och tappa det på flaska, sälj dyrt som universalmedel och allmänt undergörande : ))

  Skämt och sido, vatten och fukt är ett litet helvete för hus.  pastseason.blogspot.com

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du har tid att skriva en liten hälsning! Har du ingen egen blogg väljer du anonym i listan nedan. Ha en bra dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...