måndag 1 augusti 2011

Rosexpert sökes!




Dessa rosor fanns hos oss när vi flyttade hit och det skulle vara roligt för en rosnovis som mig att veta vad det är för någon sort. Finns det någon som vet? Detta vet jag: det är klängrosor, de är rosa och har gula ståndare i mitten som syns då de är på väg att blomma över. Luktar svagt och det kommer nya knoppar hela tiden. Har varit i blom ca en månad nu. De måste vara mycket tåliga då de inte fått någon som helst skötsel. Frös i vintras men det har kommit många nya skott.


Rosorna växer vid våran förfallna uthuslänga och vi ska gräva upp dem nu till hösten och försöka få dem att trivas någon annanstans. Tanken är att vi så småningom ska bygga upp uthuslängan igen och då måste rosorna bort. Den ena längan av uthusen gick att restaurera så där har vi hönshus nu. Mittendelen är helt körd men ev. gå det att rädda andra ändan. Tre väggar där är timrade men måste i sådanafall resas upp. Det skulle vara kul att rädda så mycket av det ursprungliga som möjligt.


Ha det så bra!

/Jenny

2 kommentarer:

 1. Hej Jenny,
  Va fint ni har det!
  Rosen du har ser ut att vara en New Dawn. Den är väldigt tålig och är en remonterande ros, dvs den blommar om under en längre tid.
  Lycka till med flytten av den!

  Soliga hälsningar,
  Ylvali

  SvaraRadera
 2. Såbra, du har fått rätt svar redan. ND är min favoritklängros, den är vacker och brukar inte få en massa rosprobplem.... och så brukar den sprida sina fallna vackra rosblad överallt, och det tycker jag är vackert:-)
  Ha det gott, kramrkam Hillevi

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du har tid att skriva en liten hälsning! Har du ingen egen blogg väljer du anonym i listan nedan. Ha en bra dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...