onsdag 31 augusti 2011

Tips på gott örtsalt till ugnsrostade potatisklyftor och rotfrukter







Detta är ett jättegott örtsalt som passar perfekt till potatisklyftor eller ugnsrostade rotfrukter och det är hur simpelt som helst att göra. Till på köpet doftar det ljuvligt!

Havssalt, grovkornigt
Dragon, torkad
Citrontimjan, torkad
Libbsticka, (något mindre än övriga örter), torkad

Allt "mortlas" tills det är så finfördelat som man själv önskar ha det. Jag brukar ösa på rätt så rejält med örter så att man kan krydda generöst utan att det blir för salt.



/ Jenny

3 kommentarer:

  1. Bra tips!
    jag ska slakta min örtlåda i helgen, kan vara läge att torka timjan, oregano och mejram och följa ditt råd! Vad tror du?

    Kramar

    Lena

    SvaraRadera
  2. Mums! Själv är jag slav under örtagårdskryddan! Har den i nästan all mat!
    Å du!! Jag tar gärna hjälp av dig till våren :).
    Den där kameran kan inte ge "skenet bedrar"...fniss.
    Du e grym!
    Kramis

    SvaraRadera
  3. Ännu ett smidigt och kul tips! :) Och havssalt har jag ju kvar i skafferiet... och libbsticka och timjan i odlingsbäddarna....

    Kramar!'

    Sanna

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du har tid att skriva en liten hälsning! Har du ingen egen blogg väljer du anonym i listan nedan. Ha en bra dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...