lördag 2 juli 2011

Rosens dag på rosariet i Jönköping


Idag var det rosens dag på Rosariet och jag tror nästan att alla rosor var i blom!Rosor i alla dess färger, former och dofter...
På höjden i vackra portaler...
...och slingrandes upp i träden!Fick även veta att vår ros på åkern i vardagligt tal kallades "dassros" (Alba Maxima) då det förr var mycket vanligt att vid torpen plantera rosen vid utedasset för att på så vis blanda upp skitlukten med rosdoft! I modern tappning får man väl plocka in en kvist att ha i badrummet de få veckor rosen är i blom=)


Kram från mig!

/Jenny
2 kommentarer:

  1. Hej vad kul att du hittade in till mig så jag kunde hitta in till dig!!!Vilken fin blogg du har!!! Hoppas det är ok att jag lägger in din blogg bland ja renovering, eller trädgård? Få se vad det blir, Kram Gela

    SvaraRadera
  2. Googles värd äro outgrundliga. Letade efter någon fin plats att gifta sig på i Jönköping och hittade en inredningsblogg. Så förutom att tack för fina bilder från Rosariet så ska jag passa på att ge lite info om min e-shop www.bokstaver.nu.
    Jajamän, den är nystartad och det syns både på utbud och design, men de bokstäver jag redan har är väl värda en titt!

    Ps. Ska gifta mig i November...antar att utbudet på fina ställen är ganska begränsat då...

    SvaraRadera

Det är jätteroligt om du har tid att skriva en liten hälsning! Har du ingen egen blogg väljer du anonym i listan nedan. Ha en bra dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...