lördag 24 september 2011

Äpplets dag på Brunstorps Gård!


Idag var det äpplets dag på Brunstorps Gård i Huskvarna med en mängd olika trevliga aktiviteter. Vi hade med oss äpplen från tomten så nu vet vi att vi förutom fyra träd med Ingrid Marie även har:
en Aroma, en Gravenstein, två Signe Tillisch, en Cox Pomona samt eventuellt en Bodil Nergaard, men den sistnämnda var experterna extremt osäkra på.


De hade anlagt en ny köksträdgård sedan jag var där sist och den var så söt så nu vill jag ha ytterligare en köksträdgård, fast på baksidan=)


Utöver att Brunstorps Gård har genbank med äpplen, över 300 sorter, har de även en mycket fin örtsamling, vackra gräs och blommor samt en liten biodling. Jag försöker så sakteliga övertala älsklingen att det skulle vara fantastiskt trevlig med en liten bikupa eller två, men det går sisådär än så länge./Jenny

5 kommentarer:

 1. Hej igen från Brunstorp.

  Är 99 % säker på att ditt äpple är Bodil Nergaard

  Mvh

  Björn Kalin

  SvaraRadera
 2. Absolut inga bin, det förstår du väl??........

  SvaraRadera
 3. Hihi syster Linda - jag har precis anmält mig till nybörjarkurs i biodling så nästa sommar får du honung=)Som "bieffekt" får du en chans att terapeuta din geting/bi fobi=)

  /Jenny

  SvaraRadera
 4. Så roligt att du fick namn på dina äpplen. Alltid kul att veta vilka sorter som man har tycker jag. Du har dessutom bara goda sorter, reservation för den sista som jag inte känner till...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Vilken roligt utflykt!
  Det verkar finnas mycket av den sorten runt där ni bor!

  Bikupa vette sjuttsiken om jag skulle palla!
  Jag har koflugor som surrar så det räcker.
  Å VEM skulle sköta dom?
  Inte jag iallafall, men avis på dom som vågar!

  Klart du ska ha bikupor:-)

  Färsk honung! Mums.

  Kramen till dig!

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du har tid att skriva en liten hälsning! Har du ingen egen blogg väljer du anonym i listan nedan. Ha en bra dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...