lördag 17 september 2011

Butiken Lantligt och Nyströms handelsträdgård

Vad passar egentligen bättre en kanonfin lördagsfömiddag som idag än att åka till handelsträdgården och butiken Lantligt som ligger precis bredvid.


Hos Lantligt finns det mesta som väcker ha begär hos lilla mig=) Inspiration, inredningsdetaljer och hur fina kläder som helst. Synd bara att pengapungen känns alltför tom idag, får bli ett nytt besök om någon vecka!

Och hos Nyströms handelsträdgård blir jag som vanligt väldigt inspirerad men får hejda mig då jag kommit på att det alltid är bäst att ha ett förberett land att stoppa ned växterna i ! Egentligen var vi bara ute efter att kolla på frukträd för att kunna börja planera hur vi ska föryngra här hemma. 

Vi har tre enormt stora körsbärsträd som är vackra men bären är svåra att komma åt för oss fotfolk till skillnad mot fåglarna. Vi har även ett flertal olika äppelträd men det skulle inte vara fel med några nya eftersom våra är så gamla. Päronträd har vi tre stycken men det är med dem som med körsbären - allt det goda sitter i toppen.

 Plommonträdet fick värsta rycket för två år sedan och efter den enorma skörden stendog trädet. Så främst är det väl plommon som är akut - men vad sjutton ska man välja för sort?
Är det någon som har något smarrigt tips till zon 5?


/Jenny

5 kommentarer:

 1. Vilken utflykt! Vårt plommonträd har aldrig gett någon skörd att tala om och ska bort i år så jag går också och funderar över vilken sort man ska välja... Viktoria känns lite trist, skulle vilja ha ett plommon som är riktigt mörkt i färgen. Jag tycker de ser mycket godare ut än de ljusa men vet inte om det stämmer. ;0)

  Tack så otroligt mycket för dina ord inne hos mig! Jag känner mig förtvivlad över vår lilla Freja. Hon fick komma hem på en gång efter operationen men ska sitta i bur hemma... Det kanske är bättre än att ha henne inlagd på djursjukhuset när jag tänker efter. Jag kan ju sitta ute med henne flera gånger om dagen så hon får se annat än bara buren. Så länge hon är stilla går det bra. Skönt att höra att det blev bra med er hund trots allt! Det är nog troligen jag som lider mer än Freja av att hon är i bur... ;0)

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Jenny!
  Så roligt att du tittar in hos mig och tack för dina ord.!!!
  Det var länge sen jag var på Lantligt och Nyströms.Trevligt att få se så många bilder därifrån.Jag blir verkligen inspirerad att åka dit igen.men plånboken behöver ju laddas innan.
  Vi ska göra iordning på baksidan av huset och där är tänkt att det ska bli en örtgård av något slag och i bästa fall ett växthus....då kan man nog behöva åka till Nyströms.Och Lantligt förstås.

  Ha en bra kväll och söndag!
  Kram Margareta

  SvaraRadera
 3. Fina ställen du visar. Gillade extra skarpt alla fina terrakottakrukorna. Här hade jag nog haft svårt att gå förbi eftersom jag är väääldigt svag för just sådana...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. hej Jenny.
  sökte på"lantligt" och hamnade här!
  hoppas du haft en bra lördag.
  kika gärna tillbaka!

  SvaraRadera
 5. Den butiken skulle jag gärna vandra runt i. Ser ut att finnas mycket som man skulle vilja ha...

  Vårt Victoria-plommonträd gav också enorma mängder (ca 150 liter) för två år sedan och dog sedan förra våren. De blir oftast inte så gamla och vårt träd var över 30 år. Tror att de sätter mycket frukt innan de dör... Jag rekommenderar Victoria i alla fall. De ger stor skörd och är väldigt goda och håller sig bra. Vårt nya Victoriaträd (som du kan se på min blogg för några inlägg sedan) gav väldigt stora och fina plommon i år. Vi har även allmänt gulplommon som ger plommon under augusti. De är söta och goda, men håller sig inte lika länge. Dessutom är fåglarna där och förstör dem...

  Hösthälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera

Det är jätteroligt om du har tid att skriva en liten hälsning! Har du ingen egen blogg väljer du anonym i listan nedan. Ha en bra dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...